Ideale dag – Sonneburgh

In de huidige situatie zijn er veel communicatieproblemen, werkt het team niet lekker samen en is er vaak een negatieve sfeer. Hierdoor is het behoefteonderzoek andersom ingestoken: Wat maakt jouw dag fijn? Wanneer ga jij met een glimlach naar huis? Door het positief in te steken, zijn er veel positieve taken en werkmomenten opgehaald. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat er daaraan thema’s met knelpunten konden worden gekoppeld. Waarom lukt dit niet altijd? Wat houdt het tegen dat je deze positieve momenten niet vaker hebt? Samen met het hele team is er onderzocht wat hun tegenhoudt en wat er weg moet. Dit om er voor te zorgen dat er meer positievere momenten zijn.

De mooiste geleerde les

Door het positief in te steken wilde medewerkers graag meedenken. Het ging terug naar ‘waarom doen we wat we doen?’. Hierdoor konden er mooie verhalen en momenten opgehaald worden. Op deze manier werd op een positieve manier de knelpunten opgehaald en kwam er toch een positieve vibe.

s

De weerstand die werd ervaren

Tijdens de eerste sessie kwamen slechts 10 medewerkers van het team. Nadat deze enthousiast werden, zijn de andere collega’s geïnspireerd om te ook te komen. Hierdoor waren er bij de tweede sessie 25 van de 30 aanwezig. Een mooi aantal en duidelijk te zien dat weerstand overwonnen was.

De impact van het project

Door het proces samen te doorlopen is er enorm veel veranderd. Dit heeft veel impact gemaakt op het team. Het team heeft zonder dat de sessies afgemaakt zijn zelf al veel veranderingen doorgevoerd. Ze waren geïnspireerd en hebben de ochtend start aangepast en communicatie momenten ingevoerd naar elkaar.