Begin maart zag ik de vacature van Projectmanager bij het Innovatielab voorbij komen, na mailcontact met Timme had ik al vrij snel een videosollicitatie staan. Gezien ik toen nog voornamelijk werkervaring had op HR-gebied, was ik zelf erg benieuwd of ik de geschikte kandidaat zou zijn voor deze functie. Vanuit HR had ik al een aantal projecten gedaan, maar het fijne van projectmanagement had ik nóg niet onder de knie. 

Daarnaast was een van mijn ambities om het projectmatig werken, te implementeren binnen Young Laurens. Zelf had ik er dus al wel wat ideeën bij en gelukkig was er een match met hetgeen dat Timme en Wilma van het Innovatielab voor ogen hadden. Helaas kwam de eerste coronagolf en moesten wij de samenwerking uitstellen. Na goed overleg met mijn leidinggevende van Laurens, werd ik begin juli parttime gedetacheerd bij het Conforte Innovatielab als Projectmanager. Vanaf dat moment hebben Timme en Wilma mij zo veel als mogelijk meegenomen naar verschillende sessies van de zorginstellingen die bij het Conforte aangesloten zijn. Fantastisch vond ik het! Ik ging weer volledig in de leerstand en probeerde zoveel mogelijk te leren van hen. 

We hebben 4 maanden de tijd, hoe gaan we ervoor zorgen dat ik na deze periode zo goed als zelfstandig aan de slag kan met de werkwijze van het Innovatielab. Dit deden we door mijn doelen helder op te stellen en de praktijkervaring van de sessies te combineren met  theoretische trainingen over bijvoorbeeld het faciliteren van een sessie en het uitwerken hiervan. Timme (Innovatiemanager) en Wilma (Programmamanager) hebben allebei een eigen manier van werken, gelukkig heb ik van beiden een beetje kunnen meepikken en ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Met een manier van werken wat goed bij mij past. Binnen Young Laurens heb ik een gedeelte van de werkwijze van het Innovatielab al geïmplementeerd. Mijn doel is om dit ook bij andere projecten van Laurens te gaan doen. 

Eind oktober houdt mijn detacheringsopdracht op, de samenwerking met het Innovatielab blijf ik uiteraard met enige regelmaat opzoeken. Ik zal ook af en toe nog in de Sience Tower gaan werken, het is een fijne werkomgeving waar professionals van verschillende zorginstellingen zo nu en dan een dagje komen werken. Ontzettend leuk om op deze manier met elkaar in verbinding te blijven!

In deze korte periode heb ik een hoop geleerd, we zijn nu alweer druk bezig met het werven van mijn opvolger. Als Recruiter zijnde, voel ik mij natuurlijk enorm geroepen voor deze taak. Dus mocht jij of iemand uit jouw organisatie interesse hebben in deze tijdelijke rol? Stuur mij dan een berichtje (s.syed@laurens.nl)! Ik deel graag mijn ervaring.