Wat ga je doen als communicatie stagiair?

Als communicatie stagiair ondersteun je onze communicatiemedewerker. Jullie gaan samen aan de slag met het zichtbaar maken van de veranderaars. Dit zijn de professionals in de organisaties die bezig zijn met innoveren en verbeteren m.b.v. onze methodes. Je bent op de hoogte wat de veranderaars binnen de organisaties bereiken en weet dit door jouw skills op communicatie gebied goed te laten zien. Hiermee zorg je ervoor dat we (nog) meer zorgprofessionals bereiken binnen de aangesloten organisaties. Jij weet precies hoe je de verhalen van de veranderaars kunt omzetten naar content dat andere inspireert om ook aan de slag te gaan met innoveren. 

Natuurlijk doe je dit niet allemaal alleen, de programma manager en socials designers zullen het communicatieteam continu voeden met bruikbare informatie. Daarnaast is het Innovatielab eigendom van de aangesloten organisaties, zij zijn dan ook jouw collega’s die je kunnen voeden met informatie. Je zult aan de slag gaan met het bedenken van content voor de kanalen van het Innovatielab zoals de website en nieuwsbrief. Maar ook onze LinkedIn en Instragram, zodat ons externe netwerk continu op de hoogte kan blijven en we goede samenwerkingen kunnen starten.

Het Conforte Innovatielab

Het Conforte Innovatielab is opgericht door 12 organisaties binnen de Conforte samenwerking van de VVT instellingen in de regio Rotterdam. Het Innovatielab ondersteunt (zorg)professionals van de Rotterdamse ouderenzorg om zelf een transitie naar slimmere zorg te maken, meer werk plezier te ervaren, sterker in het werk te staan om een grotere impact te realiseren op de kwaliteit van zorg voor de cliënt en/of bewoner, de betaalbaarheid en toekomstbestendigheid van de zorg.

Onze unieke Conforte Innovatielab-methoden

Onze Conforte Innovatielab-methoden zijn in gezamenlijkheid met de organisaties ontwikkeld vanuit ervaringen in de ouderenzorg. Onze Conforte Innovatielab-methoden zijn wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op Design Thinking. Het Innovatielab heeft met gebruikmaking van de ervaring in de ouderenzorg en externe en interne kennis, Design Thinking methoden vereenvoudigd en doorontwikkeld en zo toepasbaar gemaakt voor de zorg.

Welke competenties heb je?

Je volgt een hbo of mbo-opleiding in de richting van communicatie/marketing/media. Je bent een echte aanpakker en wacht niet totdat iemand je een opdracht brengt. Je bent communicatief sterk, schrijft helder en weet enthousiast een verhaal over te brengen. Jij snapt hoe digitale communicatietools als WordPress en Mailchimp werken en draait je hand niet om voor nieuwe communicatietools. Je hebt zin om nieuwe concepten te bedenken en deze zelf van A tot Z uit te werken. 

Wij bieden jou een omgeving waar veel ruimte is voor eigen creativiteit en ideeën, waar je je communicatie skills verder kan ontwikkelen met de juiste ondersteuning.

Wil jij aan de slag als communicatie stagiair en lijkt het Conforte Innovatielab je wat? Stuur een mail of video met daarin jouw motivatie naar silvana@conforte.nl met waarom je dit zou willen en kunnen. Dan nodigen wij je uit voor een kop koffie!