‘Als je aan mensen gaat vragen wat zij vinden wat anders kan, is er altijd wel iets. Ik vraag door over wat voor hen belangrijk is en waar zij mega gemotiveerd voor zijn om te veranderen. We gaan samen aan de slag. Zo begin je een gelijkwaardige verandervibe om de kwaliteit van zorg te verbeteren.’ 

Rozanne Colijn, veranderaar bij Laurens

Als je het hebt over innovatie in de zorg, gaat het eigenlijk altijd ook over weerstand. Zorgmedewerkers willen niet veranderen, wordt er dan gezegd. Maar is dat echt zo? Onze ervaring bij het Innovatielab is dat de meeste professionals verandering helemaal geen probleem vinden. Ze zien namelijk ook wel dat er dingen in de zorg anders moeten én ze hebben vaak goede ideeën over hoe het beter kan.

‘Mensen willen wel veranderen maar niet veranderd worden’. Dat is de sleutel om succesvol te veranderen. Hoe kun je dat concreet maken?

  1. Verandervaardigheid
    Veranderen is leuk als je weet hoe je het (op een goede manier) doet. Net als een sport of hobby alleen maar leuker wordt als je er beter in wordt. En eerlijk is eerlijk: verandertrajecten in de zorg worden niet altijd even handig aangepakt. Maar als medewerkers in de zorg met praktische tips en concrete handvatten leren hoe ze zelf aan de slag kunnen met een verandervraagstuk, blijkt dat veranderen juist energie kan opleveren.
  2. Betrokkenheid vanaf het begin
    De zorgprofessionals zijn de expert! Daarom is het belangrijk dat ze in alle fasen van het veranderproces meedenken. En niet pas als alle besluiten zijn genomen en er ‘alleen nog maar’ geïmplementeerd moet worden. 
  3. De behoefte als uitgangspunt
    Vaak komen we met een oplossing aandragen die niet helemaal past bij wat de professionals nodig hebben of die niet goed aansluit bij hun werkproces. Maar veranderen begint altijd bij goed luisteren en met elkaar de knelpunten in de huidige situatie inventariseren. Dan begrijpt iedereen waar de oplossing voor is bedoeld en ontstaat er vanzelf draagvlak. 

Ben jij bezig met veranderen of innoveren in de zorg en herken jij deze punten? Deel hieronder jouw ervaringen, ideeën en tips!