Als innovatielab organiseren we verschillende soorten sessies. Van werksessie tot inspiratiesessie. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor de aangesloten organisaties. We organiseren sessies voor specifieke doelgroepen, maar ook sessies voor iedereen die enthousiast is en aan de slag wil met innovatie. Werk je niet bij een van de aangesloten organisaties maar ben je toch geïnteresseerd in een van de bijeenkomsten? Wil je je aanmelden voor een bijeenkomst, registreer je dan via de link in het bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie: De dubbele loop in praktijk

25 maart 2021 @ 14:30 - 16:00

Zoals je hebt gezien zijn de handboeken van het Innovatielab vernieuwd. Want ook wij innoveren! In de vernieuwde handboeken is de dubbele loop ontstaan. Dit is het innovatieproces in praktische stappen die je non-linear kunt inzetten. Misschien herken je hem van de double diamand van Design Thinking. Waarbij je eerst terug gaat naar het onderzoeken van het probleem.

Bij het Innovatielab hebben wij de afgelopen jaren ervaring opgebouwd met diverse projecten. Wat we vaak tegenkomen is dat we bij de oplossing beginnen, maar de stap ervoor vergeten. Het is van belang om te kijken naar wat precies het probleem is. Niet alleen zodat je het juiste probleem aanpakt, maar ook voor herkenning. Waarmee je een start maakt om draagvlak te creëren. De handboeken bieden je handvaten, maar hoe doe je dit nou daadwerkelijk in de praktijk?

Tijdens deze kennissessie gaan we je meenemen in onze ervaringen. We gaan je helpen aan de hand van jou meegebrachte kansgebied en hoe je daarmee kunt starten. We gaan kijken wat voor jou belangrijke stappen zijn, waar je kunt beginnen en of jouw gekozen kansgebied klopt. Want heel vaak zitten er verborgen aannames, die je per ongeluk hebt.

Deelnemen aan deze sessie? Meld je aan via deze link.

Gegevens

Datum:
25 maart 2021
Tijd:
14:30 - 16:00

Locatie

digitaal

Organisator

Conforte Innovatielab