Hoe kunnen we helpen?

Verlagen risico op vallen

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Hoofdvraag

Hoe kunnen we een cliënt die zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen maar veel valt zo veilig mogelijk thuis laten wonen?

Beschrijving uitdaging

Een specifieke cliënt, in dit geval met Parkinson, wil zo lang mogelijk thuiswonen maar valt veel. Het thuiszorgteam heeft al veel gedaan om het valrisico te verminderen.

Wat is dan een acceptabel valrisico niveau? Hoe laat je zo iemand nog veilig thuiswonen?

Belangrijkste knelpunten

  • De cliënt heeft meerdere aanpassingen voorgesteld gekregen. Hij wil deze alleen niet accepteren omdat hij er het nut niet van inziet.

Relevante inzichten

Door samen met het Innovatielab een bredere blik te laten ontstaan rond het idee van wat veiligheid is hebben we andere oplossingen kunnen verkennen.

Door de dag van de cliënt in kaart te brengen is het ons gelukt om het valgevaar veel specifieker in kaart te brengen. Daardoor konden we andere interventies voorstellen.

Verbeteringen

Het valgevaar is in kaart gebracht, de cliënt heeft hierdoor inzicht gekregen op welke plekken hij in huis extra voorzichtig moet zijn. De cliënt accepteert meer zorg, niet om alles over te nemen maar om hem te begeleiden om het leven makkelijker te maken.

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Timme of Wilma

Innovatielab ondersteuning

Kijk hier voor de diensten die het Conforte Innovatielab biedt. Voor dit project heeft het lab de volgende diensten geleverd:

  • Advies
Inhoudsopgave