Achter de deur

Gepubliceerd door Timme Hovinga op

Er is steeds meer complexere zorg. Hierdoor is de kans ook groter dat er meer dingen gebeuren ‘achter de voordeur’ van bewoners die we liever willen voorkomen. 

We zijn bij MOB begonnen met een klein onderzoek naar dit onderwerp. Dit deden we met teamleiders van verschillende locaties. Wat gebeurt er bijvoorbeeld achter de voordeur van een cliënt. Wat zijn problemen die misschien verholpen kunnen worden, wat zijn de veel voorkomende gevallen en wat zou er anders moeten. We kwamen erachter dat we dieper op dit onderwerp in moesten gaan om dichter bij oplossingen te komen. Op dit moment gaan we aan de slag met verschillende bewonersprofielen. Welke zorg hebben zij nodig en wat hebben de medewerkers nodig om deze zorg ook daadwerkelijk te kunnen leveren?

Uiteindelijk zullen hier concrete handvatten uitkomen van wat de medewerkers nodig hebben om zorg te kunnen leveren. Facilitair zal hierbij betrokken worden om de juiste conclusies te kunnen trekken. We zullen samen kijken welke innovatie daarbij kan ondersteunen en welke innovaties vooraf al in het nieuwe gebouw geïnstalleerd kunnen worden om de knelpunten in het vervolg voor te zijn.

Categorieën: Knelpunten