GPS

Gepubliceerd door Timme Hovinga op

Vanuit verschillende zorginstellingen hoorden we dat er behoefte was aan een GPS-systeem. Bij sommige dwalende bewoners is het goed om te weten waar ze zijn als ze het pand verlaten. 

Aan de hand van de vraag van de verschillende zorginstellingen hebben we een bijeenkomst georganiseerd en hebben we een behoefteanalyse gemaakt naar het (probleem met) het dwalen van bewoners. Hieruit is gebleken dat de behoefte van de medewerkers van de verschillende organisaties veelal overeenkomt. Op basis daarvan zijn we bij één van deze organisaties een experiment gestart. Op deze manier kunnen we zo snel mogelijk de kwaliteit van leven van de bewoners garanderen. 

Het experiment is gestart bij Careyn. Dit experiment is inmiddels afgesloten. Op dit moment was dit niet de juiste oplossing voor de behoeften die er waren. Tijdens het experiment hebben we veel geleerd, waardoor we nu beter op de behoeften kunnen aansluiten. 

We gaan nu samen op zoek naar welke innovatie hier beter zou kunnen passen. Hiervoor wordt er gekeken bij verschillende leveranciers. Zodra die is gevonden, zullen we een kleine test starten. Zodat alle organisaties kennis kunnen maken met de innovatie. De aangesloten zorginstellingen kunnen dan langs om te gaan kijken. Als dit enthousiasme creëert zal het gezamenlijke 9e weekse experiment (volgens het experimentenhandboek) gestart worden. 

We hopen op een goede uitkomst voor deze specifieke bewoner, maar ook op goede resultaten voor de andere aangesloten zorginstellingen die behoefte hebben aan een oplossing voor het dwalen van bewoners.