Speech to text – Aafje

Tijdens het lopen van de routes door wijkverpleegkundige worden vaak notities gemaakt. Er moet namelijk aan het einde van de dag goed bijgehouden worden in het dossier wat er met elke cliënt gebeurt en ook of er bijzonderheden waren. Er is echter geen fijne manier om te rapporteren die werkt. Zo wordt niet altijd de tablet meegenomen naar

de cliënt en is het intypen in de tablet niet zo fijn als op de computer met een toetsenbord. Daarom gebruiken veel medewerkers fysieke en digitale notitieblaadjes. Vervolgens worden aan het einde van de dag deze in steekwoorden opgeschreven notities verwerkt in het dossier. Hierdoor gaat informatie nog wel eens verloren, wordt het vergeten of is onjuist. Een mogelijke oplossing is om gebruik te maken van speech to text. Dan kan een notitie worden ingesproken die automatisch omgevormd wordt tot tekst. Hierdoor bevat een notitie meer detail en kan deze sneller worden genoteerd.

De mooiste geleerde les

Speech to text klinkt heel moeilijk en technisch. Maar als je het eenmaal doet is het makkelijker dan een bericht sturen! Met de focus op het probleem, wil ook de digibeet technologie zien!

s

De weerstand die werd ervaren

Het team is super enthousiast om te veranderen en dit probleem aan te pakken. Er moet alleen van alles
worden gecontroleerd en er wordt steeds gewacht op besluit. Hierdoor daalt het enthousiasme van het team.

De impact van het project

Notities komen vollediger en sneller in het dossier. Het kost minder tijd en hierdoor wordt de tijdsdruk verlaagd en zo is er meer tijd voor het leveren van de juiste zorg.