Conforte Innovatielab Methodes

Handboek: Behoefteonderzoek om te innoveren

Goed innoveren begint bij goed begrijpen wat het probleem is. Maar hoe doe je dat dan? Geen nood! Wij hebben, samen met Livework Studio, een handboek ontwikkeld dat je helpt om goed te begrijpen wat er speelt in jouw context. Van handige theorie tot bruikbare templates en oefeningen, het staat er allemaal in. Met dit handboek ga je Stap voor stap van behoefte naar passende oplossingen. Heb je vragen over het handboek? Neem contact met ons op!

Handboek: Experimenteren om te innoveren

Binnen het Conforte Innovatielab doen we experimenten bij verschillende organisaties. We zijn continue op zoek naar hoe we zo effectief mogelijk kunnen experimenteren op een manier die voor zoveel mogelijk organisaties waardevol is. Daarom hebben we een experimenten handboek ontwikkeld, samen met Maker St. In dit handboek staat alles wat je moet weten voor het opzetten en uitvoeren van een experiment. Zodat jij samen met het betrokken team de oplossingen uiteindelijk kunt gaan doorvoeren. Hoofdstuk voor hoofdstuk leer je hoe je een experiment opzet, uitvoert en verwerkt.

Wil je zelf aan de slag met het doen van een experiment? Dan helpt het handboek je met het stellen van de goede vragen en het volgen van een goed proces.

Handboek: Innoveren, zelf aan de slag

Goed dat je hebt opgemerkt dat innoveren veel in je werk voorkomt en je daarom zelf aan de slag gaat. Vaak kom je in situaties waarin je verbeteringen ziet en knelpunten herkent. Een andere optie kan zijn, dat je eigenaar bent van een probleem, die eigenlijk bij de zorgprofessional zelf hoort te liggen. Maar hoe ga je hier nou mee om? In deze herkenbare situaties kun je anders denken en doen waardoor je gezamenlijk een oplossing kunt verzinnen. Daarom hebben wij templates ontwikkeld die je bij deze momenten kunnen ondersteunen. Met dit template boek kun je als een echte professional elk moment de juiste template inzetten zodat je gezamenlijk kunt gaan verbeteren.

Stop “Innoveren, zelf aan de slag” in je tas en inspireer je collega’s om hier samen mee aan de slag te gaan!