Structureel innoveren lukt alleen als je het goed organiseert. Omdat elke organisatie anders is bestaat er geen one-size-fits-all manier die voor iedereen werkt. Op basis van onze ervaringen en verschillende sessies met innovatie experts van buiten de zorg hebben we een innovatie canvas gemaakt. Daarnaast hebben we een aantal verdiepende templates gemaakt voor de verschillende onderdelen van het canvas.

Het doel van het canvas is om (zorg)organisaties te helpen met het stellen en beantwoorden van de juiste vragen rond innovatie en hier een coherent verhaal van te maken. Zo kan de kans op succesvol innoveren vergroot worden. De verdiepende templates bieden de handvatten om dieper op specifieke onderdelen in te gaan. De hele structuur is zo opgezet dat je er in meerdere sessies doorheen kunt en niet alle antwoorden in één sessie hoeft te verzinnen.

Download het canvas en de templates op deze pagina. Vragen over het canvas of hulp nodig bij het opzetten/faciliteren van sessies om het canvas in te vullen? Neem contact met ons op!