Samen aan de slag

In de verdiepingsniveau 1 en 2 ga je aan de slag met de methoden onder begeleiding van het Innovatielab. Hiervoor zijn er twee handboeken ontwikkeld: Behoefteonderzoek om te innoveren en Experimenteren om te innoveren. Heb je vragen over de handboeken? Neem contact met ons op!

Handboek: Behoefteonderzoek om te innoveren

Goed innoveren begint bij goed begrijpen wat het probleem is. Maar hoe doe je dat dan? Geen nood! Wij hebben, samen met Livework Studio, een handboek ontwikkeld dat je helpt om goed te begrijpen wat er speelt in jouw context. Van handige theorie tot bruikbare templates en oefeningen, het staat er allemaal in. Met dit handboek ga je Stap voor stap van behoefte naar passende oplossingen. 

Handboek: Experimenteren om te innoveren

Binnen het Conforte Innovatielab doen we experimenten bij verschillende organisaties. We zijn continue op zoek naar hoe we zo effectief mogelijk kunnen experimenteren op een manier die voor zoveel mogelijk organisaties waardevol is. Daarom hebben we een experimenten handboek ontwikkeld, samen met Maker St. In dit handboek staat alles wat je moet weten voor het opzetten en uitvoeren van een experiment. Zodat jij samen met het betrokken team de oplossingen uiteindelijk kunt gaan doorvoeren. Hoofdstuk voor hoofdstuk leer je hoe je een experiment opzet, uitvoert en verwerkt.

Wil je zelf aan de slag met het doen van een experiment? Dan helpt het handboek je met het stellen van de goede vragen en het volgen van een goed proces.