Zelf aan de slag

Nu kan je zelf doorgaan met innoveren door middel van onze methoden. Ontwikkel tot een echte veranderaar! Hiervoor hebben we een templateboek en een Miro basis bord zodat je gezamenlijk kunt gaan verbeteren.  Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Handboek: Innoveren, zelf aan de slag

Goed dat je hebt opgemerkt dat innoveren veel in je werk voorkomt en je daarom zelf aan de slag gaat. Vaak kom je in situaties waarin je verbeteringen ziet en knelpunten herkent. Een andere optie kan zijn, dat je eigenaar bent van een probleem, die eigenlijk bij de zorgprofessional zelf hoort te liggen. Maar hoe ga je hier nou mee om? In deze herkenbare situaties kun je anders denken en doen waardoor je gezamenlijk een oplossing kunt verzinnen. Daarom hebben wij templates ontwikkeld die je bij deze momenten kunnen ondersteunen. Met dit template boek kun je als een echte professional elk moment de juiste template inzetten zodat je gezamenlijk kunt gaan verbeteren.

Miro basisbord

Wil je graag een sessie geven? Voordat je deze sessie begint, is het belangrijk dat je deze goed voorbereid. Door middel van het Miro basisbord bieden we je een makkelijke manier aan om zelf aan de slag te gaan! We helpen je in verschillende stappen met handige video’s om je eigen sessie goed voor te bereiden. Miro is een online sessie tool, om het basisbord te gebruiken heb je een Miro account nodig vanuit het Innovatielab. Werk je bij één van onze aangesloten organisaties en heb je geen account? Neem dan contact op met Wilma.

Templates

Hier kun je de losse templates uit het handboek downloaden.

Fase 1 – Benoem je kansgebied
Fase 1 – Stakeholderskaart

Fase 2 – Knelpuntenreis
Fase 2 – Knelpuntenreis groot
Fase 2 – Klantreis

Fase 2 – Samenvatting klantreis
Fase 2 – Themakaart

Fase 3 – Impactkaart
Fase 3 – Knelpuntenkaart
Fase 3 – Oplossingskaart

 

 

Fase 4 – Evaluatiekaart

Fase 5 – Checklistkaart
Fase 5 – Huidige situatiekaart
Fase 5 – Optiekaart
Fase 5 – Startkaart
Fase 5 – Planningskaart
Fase 5 – 0 meting, de reis

Fase 6 – Experimentenkaart
Fase 6 – Tussentijdse evaluatie

Fase 7 – 1 meting, de reis
Fase 7 – Evaluatiekaart